Татарський белеш посідає почесне місце у списку найпопулярніших народних татарських страв. Воно користується такою славою з двох причин – простий доступний склад та незрівнянний смак готової страви. Пропонуємо вам оцінити обидві ці переваги прямо зараз.
Отже, склад: півкілограма баранини, дві цибулини, три картоплини, склянку борошна, склянку молока, на смак сіль та перець.
Опис приготування:
1. Спочатку замішуємо тісто. Для цього змішаємо борошно та сіль і заллємо їх молоком. Тісто, що вийшло, повинно постояти в теплому місці близько години.
2. Бараніну дрібно рубаємо шматочками не більше одного сантиметра, нарізаємо так само цибулю та картопля. Усі компоненти начинки змішуємо, солимо, перчимо.
3. Дістаємо вистійне тісто, відокремлюємо від нього кульку, яка вміститься в долоні, інше тісто розкочуємо не надто тонко, це все-таки пиріг. За розміром коло має бути вдвічі більше форми, в якій ви збираєтеся його запікати.
4. Закладаємо лист тесту у форму, зверху кладемо начинку і загортаємо зайві краї в середину, все накриваємо розкоченою кулькою, яку ми відривали на самому початку.
5. Тепер важливий момент – у центрі потрібно виконати дірочку в тесті діаметром сантиметрів 5, але тісто не прибираємо, нехай отвір поки буде прикритий.
6. Весь пиріг змащуємо яйце для рум'яної скоринки і ставимо в духовку на 45 хвилин, орієнтуйтеся на готовність тесту.
7. За 10 хвилин до закінчення запікання дістаньте белеш і залийте в отвір у центрі трохи теплої води, молока або бульйону це начинку зробить набагато соковитіше.
8. Подання цього татарського пирога варте окремої уваги. Спочатку з белешу зрізують «кришку» з тіста, на тарілку викладають начинку, а поряд шматочки тіста.
КАТАЛОГ