38 050 822 11 00
38 096 211 77 77

Ваш кошик порожній :(

Самса - це як пиріжки, тільки на азіатський манер. Справжня самса зазвичай трикутної форми, з прісного листкового тіста. Для начинки використовують рубане м'ясо з цибулею та спеціями, а також горох, сочевицю, гарбуз, картопля. Можна сказати, що вони більше за технологією нагадують чебуреки, ніж пиріжки. Класична азіатська самса дбає у спеціальних грубках – тандирах. Зараз класичну справжню самсу важко знайти, її «європезували», готують із здобного або дріжджового листкового тіста. Спробуємо спекти її вдома.
Вам потрібно: прісне листкове тісто (можна приготувати самому, але й із супермаркету підійде) – 1 кілограм. 600 г баранини, дві цибулини, приблизно чайна ложка солі, кмин, кунжут, 1 сире яйце, масло для змащування дека.

Опис приготування:
1. Покладемо тісто розморожуватись і приступаємо до підготовки начинки.
2. Бараніну порубати ножем якомога дрібніше вручну!
3. Також порубати цибулю і змішати її з м'ясом, посолити, поперчити. Поставити начинку в холодильник, щоб настоялася.
4. Листкове тісто розкотити, розрізати на квадрати.
5. Уявіть, що по діагоналі квадрата проходить лінія і виходить трикутник, а цей уявний трикутник і викладіть більше начинки. Загорніть кут у кутку, щоб вийшов трикутник. Можливо, він буде не ідеально рівний, обріжте зайве тісто.
6. Коли цю дію ви проробите з усім тестом і начинкою, збийте яйце з двома столовими ложками води, змастіть самсу і присипте її кунжутом.
7. Тепер викладаємо самсу на лист, який попередньо змастили маслом, і відправляємо в прогріту духовку доти, поки пиріжки не стануть апетитного кольору.


Связанные товары