Вам знадобиться на 8 шампурів:
1,5 кілограма баранини
2 цибулини
4 зубки часнику
пучок зелені кінзи
1,5 чайних ложки узбецької зіри
сіль, пекучий свіжомелений червоний перець
Укласти в каструлю свіже м'ясо (баранина для шашлику має бути нарізана порційними шматочками), півкільця (тонкі) цибулі, нарізану кінзу. В окремому посуді стовкти часник, сіль, зіру та перець. Додати цю суміш у каструлю, потім накрити її харчовою плівкою або кришкою. Забрати в холодильник на 10-20 годин.
Перед нанизуванням на шампури цибулю зі шматочків прибрати, щоб вона не пригорала під час смаження, м'ясо добре віджати. Насадити шашлик з баранини якомога щільніше на шампури. Смажити над вугіллям, що добре прогоріло, без полум'я 15-20 хвилин, постійно провертаючи їх. Чим щільніше шампури прилягають один до одного, тим соковитіше буде м'ясо. Готова баранина (шашлик) до столу подається з овочами-гриль.
КАТАЛОГ