Шурпа – відомий на Сході густий суп. Він надзвичайно смачний і ароматний, оскільки містить велику кількість м'яса, спецій та зелені. Шурпа вважається відмінною їжею перед вживанням алкоголю, або, навпаки, після рясних ливань. Він зігріває та насичує. Як правило, шурпа готується з баранини, причому не будь-якої частини, а саме курдючної. У поєднанні з насиченим запахом спецій і трав курдючна баранина дає неповторний смак і аромат. Традиційно в шурпі використовуються кінза, петрушка, кріп. Узбеки додають ще й зіру з базиліком.
На 8-10 порцій шурпи вам потрібно: 1,250 кг баранини, дві-три цибулини, 1 великий червоний болгарський перець, 50 гр томатної пасти, неповна чайна ложка чорного перцю, сіль на власний розсуд, по жмені рубаної петрушки, кропу і кінзи моркви, 3 великі картоплини, чверть пачки вершкового масла, 4-5 зубків часнику, перцю чилі на кінчику чайної ложки.
Опис приготування:
1. Спочатку нагрійте глибоку сковороду на сильному вогні. Без додавання олії обсмажте середні шматочки баранини.
2. Підготуйте велику каструлю приблизно на 6 літрів і поставте на вогонь 3,5 літра води. Довести до кипіння. У киплячу воду викласти обсмажену баранину, додати цибулину і моркву. Томити м'ясо та овочі на повільному вогні близько двох годин.
3. Витягнути цілі овочі. І покласти моркву, нарізану кружальцями, і цибулю півкільцями.
4. Через 10 хвилин покласти крупно нарізану кубиками картопля.
5. Нарізати великими шматками болгарський перець і додати в суп.
6. Проварити ще хвилин 15-20, а тим часом на сковороді розтопимо масло, додамо до нього томатну пасту, або в сезон два великі помідори, рубаний часник і все це протушкувати.
7. Додаємо часниково-томатну суміш у суп, приправляємо спеціями, солимо.
8. При подачі в тарілку із шурпою насипаємо багато зелені та подаємо на стіл. Ваша сім'я або гості не залишаться байдужими в цій ситній та смачній страві.
На 8-10 порцій шурпи вам потрібно: 1,250 кг баранини, дві-три цибулини, 1 великий червоний болгарський перець, 50 гр томатної пасти, неповна чайна ложка чорного перцю, сіль на власний розсуд, по жмені рубаної петрушки, кропу і кінзи моркви, 3 великі картоплини, чверть пачки вершкового масла, 4-5 зубків часнику, перцю чилі на кінчику чайної ложки.
Опис приготування:
1. Спочатку нагрійте глибоку сковороду на сильному вогні. Без додавання олії обсмажте середні шматочки баранини.
2. Підготуйте велику каструлю приблизно на 6 літрів і поставте на вогонь 3,5 літра води. Довести до кипіння. У киплячу воду викласти обсмажену баранину, додати цибулину і моркву. Томити м'ясо та овочі на повільному вогні близько двох годин.
3. Витягнути цілі овочі. І покласти моркву, нарізану кружальцями, і цибулю півкільцями.
4. Через 10 хвилин покласти крупно нарізану кубиками картопля.
5. Нарізати великими шматками болгарський перець і додати в суп.
6. Проварити ще хвилин 15-20, а тим часом на сковороді розтопимо масло, додамо до нього томатну пасту, або в сезон два великі помідори, рубаний часник і все це протушкувати.
7. Додаємо часниково-томатну суміш у суп, приправляємо спеціями, солимо.
8. При подачі в тарілку із шурпою насипаємо багато зелені та подаємо на стіл. Ваша сім'я або гості не залишаться байдужими в цій ситній та смачній страві.
НОГА МОЛОДОГО БАРАШКА, ЗАПІЧЕНА У ДУХІВЦІ
18.08.2021
САМСА
26.09.2021
Связанные товары